Napisz do mnie: dr.fly@gazeta.pl   blogi kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Truskawki w czekoladzie z płatkami migdałowymi

- duże truskawki

- czekolada mleczna

- czekolada biała  

- płatki migdałowe

Truskawki myjemy i osuszamy. Czekoladę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Obtaczamy truskawki w czekoladzie  i układamy na papierze do pieczenia, posypujemy płatkami migdałowymi, po czym umieszczamy w lodówce do stężenia czekolady. Trochę białej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łyżeczką robimy "wzorki".

Pycha.

Można też dodać  do czekolady  mlecznej szczyptę chilli. Połączenie smaków słodkiego i ostrego, jest smaczne i ciekawe  :-)

 

Truskawki

sobota, 07 maja 2016, dr.fly

Polecane wpisy