Napisz do mnie: dr.fly@gazeta.pl   blogi kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu

Pieczony amur z warzywami

Składniki:

- marchewka

- cebula dymka

- pietruszka

- pomidor

- czosnek

- koncentrat pomidorowy  

- sól

-pieprz

- czosnek z młynka

- cytryna

- pomarańcza

- tuszka amura lub innej ryby  

Warzywa obrac, pokroić w kostkę, wrzucić  na olej. Chwilkę podsmażać, doprawić solą i pieprzem. Podlać wodą, dodać koncentrat i dusić do miękkości. Rybę nasmarować oliwą z czosnkiem, obsypać solą i pieprzem. Na wierzchu położyć plasterki cytryny i pomarańczy. Folię aluminiową polać oliwą, ułożyć warzywa a na nich rybę, zakryć folią. Piec  w temperaturze 175 stopni do miękkości. 

:)

 

amur

niedziela, 21 lutego 2016, dr.fly

Polecane wpisy

  • "Sushi"

    Uwielbiam sushi. Ostatnio oglądałam jakiś stary odcinek Karola Okrasy, w którym właśnie prezentował jak zawijać maki. Postanowiłam spróbować sama. Z braku surow

  • Krewetki na grzance z sałatką z pomidorów i mozzarellą

    Mój małżonek uwielbia owoce morza. Ja nie, ale od czasu do czasu wymyślam dla niego jakieś smakowitości. Tym razem krewetki na grzance. mrożone krewetki tygry

  • Fettuccine z krewetkami

    Mój małżonek jest wielbicielem owocówmorza. Może dlatego tak często je przyrządzam. Tym razem fettuccine. makaron Fettuccine krewetki koktajlowe czosnek (dałam